Vluchtheuvelgemeente te Zetten 

    

Welkom 

Historie

Informatie

Kerkdiensten

Kerkblad

Pastoraat

Huiskamerviering

Senioren

Mijn Vluchtheuvel

Huisbezoek

Meespeelviering

Heuvellezingen

Cantorij

Vorming & toerusting

Kerkenraad

ANBI

Links

 

 

 

 

 

 

MEESPEELVIERINGEN 5 MEI – FEEST VIEREN? 2 JUNI – OVERVLIEGEN Numeri 22 : 36 t/m 41, Numeri 23 en 24 : 1 - 14

                 

Dag allemaal,

We zijn nog vol van de doop van Jens op zondag 14 april, ons jongste mensenkind op dit moment. Just van Es was helemaal uit het puntje van Groningen gekomen om hem te dopen, en wat doet Jens? Die slaapt heerlijk verder bij al dat water over zijn hoofdje, en wat werd hij toen mooi aangeraakt door opa’s, ooms en zusjes, n onze oudste Heuvelaar: Tineke Maats. En jullie waren allemaal prachtig met je Palmpasenstokken, wat een optocht! 5 mei is het natuurlijk feest, dan vieren we dat we vrije mensen zijn. En Bileam, hoe gaat het met hem, gelukkig zag hij de engel met het zwaard tenslotte. En nu? Koning Balak wil nog steeds dat Bileam het volk Isral vervloekt, maar wie is gezegend kun je toch niet vervloeken? Nou leg dat maar eens uit. We denken dat er veel geofferd gaat worden, lekkers en moois. Daar kunnen jullie goed bij helpen, dus zorg ervoor dat je op tijd terug bent van de meivakantie dan komt het vast goed in dit verhaal. 2 juni gaan we overvliegen. Weten jullie al waarheen? We vliegen vast weer alle kanten op in de zomer en hoe kom je dan terug? Misschien zijn we dan wel veranderd, of lijkt dat maar zo? We sluiten graag met jullie een geweldig meespeelseizoen af en verheugen ons op wat er komen gaat. Een vrolijke meespeelgroet!

De meespeelvieringgroep

Meespeelviering  5 Mei 2019

 

MEESPEELVIERING 7 APRIL CARNAVAL! NUMERI 22:22-36 De ziener Bileam

Wat hebben wij geweldig carnaval gevierd op 3 maart, de vorige meespeelviering.

Een goeie ezelin met Bileam erop, een top la l la la la la la la  lied, Louis speelde dat heel swingend, dat is hem wel toevertrouwd. En wat waren jullie prachtig verkleed! God genoot daar ook enorm van. Verder had hij vooral oog voor de bloemen en de ezelin, zag je dat? Over zien gesproken…Bileam noemen ze een ziener, nou vandaag lijkt ie wel stekeblind. Of is het voor ons ook moeilijk te zien wat er nou precies gebeurt.

Ik hoop dat de ezelin het uitlegt.  

We zien je graag!

Groetjes van de MeeSpeelViering groep

Meespeelviering  7 APRIL 2019

 

Zagen we dat goed? Brak Mozes het hart van God? Of deden wij dat? En wat was God’s hart koud, ijskoud, niet van steen was dit hart, maar van ijs! Oei en daar keilde Mozes dat prachtige hart, kapot, in twee helften op de keien. Zo boos was hij op ons. Toen zag je het hart trouwens wel meteen smelten dus het komt vast wel weer goed tussen God en het volk. En op dit moment trekt het volk weer verder, het beloofde land nadert. Bij Moab zijn ze al. Alleen zijn ze daar niet echt welkom. Koning Balak ziet het helemaal niet zitten met die vreemdelingen en is zelfs bang voor ze. Misschien kan hij Bileam voor zijn karretje spannen. Bileam heeft geen karretje maar een ezelin, en hij stapt graag meteen op om de koning te helpen. Alleen, tja hij kent die god van Isral, en hoe kan hij die nou eens zover krijgen dat ie dat volk kan vervloeken. Jammer dat God’s hart nu net is gesmolten. Zal het Bileam lukken? In ieder geval begeleiden wij hem, met zang en dans, als hij aan de tocht begint! Trek je mooiste carnavals-kleren maar aan!

Meespeelviering  3 maart 2019

 

De volgende meespeelviering is op 7 april – Numeri 22

Het leek zo veelbelovend voor Bileam te zijn toen hij vertrok op zijn ezelin. Het wordt alleen een hele vreemde en ingewikkelde reis. Wat gebeurt er toch allemaal en sinds wanneer kan een ezel praten?! En waar bemoeit die engel zich mee? Wij zullen ons er eens goed in verdiepen. Dan kunnen we elkaar in april vast uitleggen hoe het zit. Veel plezier allemaal met het verhaal over Bileam!

Groetjes van de meespeelvieringgroep

 

 

Vluchtheuvelmeespeelviering nieuws 3 februari 2019: Het gouden kalf (Exodus 32)

Dag allemaal,

We zijn er weer hoor, zondag 3 februari wordt de Heuvelklok geluid voor wie mee wil dansen rond het gouden kalf. Mozes is het er niet mee eens, maar ja dan moet ie maar niet zo lang op die berg blijven hangen in zijn onderonsje met God. Of misschien is ie wel voorgoed vertrokken of erger, is hem iets overkomen. En wij moeten dat zeker allemaal maar afwachten en vertrouwen op een god die we niet zien? Tijd voor iets beters.  

Je hebt vast wel gehoord dat we afscheid hebben genomen van Erica van Klinkenberg, medeoprichter van wat nu onze meespeelviering is. We zullen nog veel, en met een glimlach, aan haar denken. Over afscheid gesproken: hoorden wij nou dat Kees de Ruiter de kerkenraad verlaat? Hij lijkt toch tamelijk onmisbaar maar ja, na zoveel jaren trouwe dienst mag hij het wel wat kalmpjes aan gaan doen. Gelukkig blijft hij ouderling van dienst in onze meespeelviering, daar zijn we heel blij mee.

         Hugo de Ruiter

Onze vergadering begon wat moeizaam dit nieuwe jaar: Hannie is haar dierbare vulpen kwijt. Ze moet hem hebben verloren in de Vluchtheuvelkerk denken wij na rijp beraad. Wie hem vindt krijgt een dikke zoen en maakt Hannie reuzeblij. Het kwam wel helemaal goed toen Martin de Jong bij ons aansloot. Heerlijk om weer wat theologische input te krijgen.

Je ziet we zijn er weer helemaal.

Graag tot zondag!

Groetjes van de meespelers

Meespeelviering  3 februari 2019

 

Vluchtheuvelmeespeelviering nieuws 2 december 2018

Op 4 november hebben in het Gedenken weer lichtjes gebrand en met elkaar gedeeld aan wie we dachten en waar we bij stilstonden.

11042020.JPG (670652 bytes)

November 1991 was de eerste keer dat het gedenken een onderdeel in de dienst werd. Sindsdien is het uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie om met elkaar te delen wat we verloren zijn en wie we missen. Wat fijn dat er jonge en oudere mensenkinderen waren. We hebben elkaar nodig om weer verder te kunnen gaan.

En nu is het alweer december en vieren we de 1e Advent. Het volk is nog altijd in de woestijn en wil z graag eens iets lekkers eten, iets anders dan die eeuwige manna waar ze eerst ook blij mee waren, maar nu niet meer. Mozes moet iets doen vinden ze. Je kunt toch geen feest vieren met alleen maar manna? Of wel? Wat zou jij nu eens willen eten als je het voor het zeggen had, waar heb je nu echt zin in. Zou dat er zijn zondag? Kan Mozes dat regelen misschien? Of Hannie?

We zien je graag weer op 2 december, en vergeet niet: januari hebben we nog vakantie, de eerstvolgende meespeelviering is dan op 3 februari 2019

Meespeelviering  2 december 2018

MEESPEELVIERING 4 november 2018   -   Gedenken

Exodus 20 : 1 – 18

10071015.JPG (961599 bytes)

Och kijk nou toch, daar gaat ie weer, de ark. Hoorde je ook dat Aron het een schatkist noemde? Natuurlijk laat je die  niet achter, al blijft het een gesleep door de woestijn. Maar ja daar heb je Pio’s voor. Alsof het geen moeite is breken ze de heilige tent weer af, en op, en sjouwen de ark net zo lang mee tot de wolk weer stopt, en het vuur gaat branden. Hopelijk hebben we nu een goeie plek gevonden waar we een poosje kunnen blijven. En wie weet is dit zo’n bijzondere dag dat de ark wordt geopend en we er een schat uit kunnen halen. Welke beloften zitten daar toch allemaal in. We herinneren ons natuurlijk wel het n en ander, maar toch niet alles. Waar komen we vandaan en waar gaan we naar toe? De tien woorden zeggen ons daar veel over. Wat ook alweer?

We zullen lichtjes branden om stil te staan bij wat, en wie, we ons herinneren, en misschien missen, en waar we naar verlangen en op hopen.

We doen dat samen, in de kring, alsof we een ketting zijn, en allemaal een schakel daarin die ertoe doet.

We zien jullie graag!

Meespeelviering  4 november 2018

MEESPEELVIERING 7 oktober 2018   -   Wolk en Vuur

Exodus 20 : 1 – 18 en 40 : 34 t/m 38 t/m 33

Zo de Startzondag zit er weer op. Jong en oud hebben elkaar ontmoet. Handen zijn er gemaakt en aan elkaar gegeven, of waren dat levensbomen met goede vruchten? Tja ik was er niet bij en heb wel de verhalen gehoord. De verhalen die mensen elkaar vertellen, de woorden, de beloften…wat denk je, kun je die altijd geloven? Om maar eens iets te noemen: wat zit er eigenlijk precies in de gouden ark? Ja de ark in de heilige tent. Waar we ook heen gaan, de ark gaat altijd mee. Vanwege haar kostbare inhoud. Weet jij nog wat die is? Woorden, beloften…welke ook alweer? Dat weten Aron (zie foto), de priesters en de pio’s, de priesters in opleiding. En wij weten het natuurlijk ook. Alleen, wat betekent dat nou helemaal. Kunnen we de ark niet gewoon eens laten waar die is, of vind jij ook dat ie steeds mee moet worden gedragen op onze reis? Het is toch wel een gedoe om die tent elke keer af te breken en weer op te bouwen? Pff.. en dan heb ik het nog niet eens over onze eigen tenten die we steeds meesjouwen, daar heb je echt je handen al aan vol. 

 09020034.JPG (416682 bytes) Aron

We horen en zien graag wat jullie ervan vinden Pio’s kom vooral, je kostuum ligt weer klaar. Ik zie op foto’s dat jullie er geweldig uit zagen! Tot snel!

Meespeelviering  6 oktober 2018

 

MEESPEELVIERING STARTZONDAG  2 september 2018   -   Samen verder     Exodus 40 : 1 t/m 33

Hee, daar staat Mozes voor de heilige tent. Wat zegt ie tegen ons? Oh horen we het goed, is het feest? O ja, dat is waar ook: 2 september FEEST!

Dat hadden we al vr de zomervakantie op de kalender genoteerd. Wat gaan we vieren eigenlijk? Nou Mozes zal het wel uitleggen. Feest betekent muziek en dansen en lekkers eten en drinken.

En wij horen erbij en we gaan elkaar weer zien. En we maken iets moois voor wie we vreugde toewensen. Heb je ook zin om weer te beginnen? Wij ook! En wat je aan moet? Maakt niet uit, daar zorgt Marjo wel voor.

Heb je ook de prachtige foto’s gezien, die Jaap heeft gemaakt van het overvliegen? Ze staan op de Vluchtheuvelsite. Louis oefent alweer dans- en zingwijsjes. Nolly denkt met haar bloemengroep diep na over feestbloemen. Hannie oefent op Mozes en Marja op Aron.

Teeja regisseert vanuit Noord-Holland. En wat er vooral toe doet is het geluid: Jan-Pieter en Frits, als we hen niet hadden was het stil en saai. Wel nodig ook dat de dienstdoend ouderling er weer is, zou dat Kees zijn deze keer?

En jullie zijn allemaal weer welkom om de zonen van Aron, n de gemeenschap met elkaar te zijn.

Tot dan!

Meespeelviering  2 september 2018

MEESPEELVIERING NIEUWS        -          Na het overvliegen

http://www.vluchtheuvelgemeente.nl/mozes5/06039041.JPG

Mooi h deze foto waarop je kunt zien hoe Floris de Ruiter overvloog, 12 jaar geworden en daar gaat hij, naar het voortgezet onderwijs en verder de wijde wereld in.

Hij kreeg een prachtig boeket met een paradijsvogelbloem daarin, de lievelingsbloem van Nolly, daarom kreeg zij ook een boeket met zo’n bloem…. Maar ik dwaal af. Floris kreeg nog veel meer, als je goed kijkt zie je een bijzonder lichtje bij de paaskaars staan, en hij houdt ook nog een stok vast en natuurlijk maakten we een herinneringsboek voor hem. En het belangrijkste: we staan allemaal om hem heen, oud en jong, net als toen hij werd gedoopt.

En nu hebben we lekker vakantie! Een lange zomer ligt voor ons, heerlijk.Even wachten nog, toch maar vast vergaderd weer, want hoe gaan we verder?Ja natuurlijk met Mozes, daarover zijn nog zoveel verhalen te vertellen. Ondertussen is de staf van Aron gaan bloeien met amandelbloesem. Die ligt als een mooie belofte in de heilige tent bij de ark met de 10 woorden.  

En als wij weer starten op 2 september hebben we echt wat te vieren hoor!De ontmoetingstent is dan ook klaar en Aron wordt tot priester gewijd.En iedereen die bij hem hoort ook. Een mooie priestertuniek krijg je dan aan. Daarvoor worden er nieuwe gemaakt, hoog tijd zegt Marjo, witte lakens zijn welkom! Dat wordt een geweldig feest! Oefen deze zomer maar vast een priesterdansje.

Je krijgt nog een uitnodiging hoor, zet het nu maar vast in je agenda: 2 september FEEST!

Zomerse groetjes van de Meespeelvieringgroep

 

Wij zagen mozes

6 MEI 2018 – OP WEG NA PASEN MET MOZES ARON EN MIRJAM – EXODUS 15: 1-22

ZINGEN EN DANSEN

We kijken met veel plezier terug op Paasmorgen, en de avonden daarvoor. Wat is er veel gebeurd. We kunnen het nauwelijks bevatten. De maaltijd, de doortocht, de woestijn met zoveel chaos. Echt, we dachten: dit is niet meer te ordenen, teveel draden zijn gevallen, die pak je niet meer op. En wat doen jullie? Al voor we het kunnen vragen gaan jullie alles opruimen en wordt wat we misschien kunnen doen weer overzichtelijk. Of je nu een stok maakte of niet, we konden weer verder. Oh happy day! Mooi zong de Cantorij dat h? Zag je dat het een Flashmob was? En dat Bart helemaal hip de solo zong? Ik werd er heel vrolijk van. Misschien wel net zo vrolijk als Mirjam toen ze veilig aan de overkant van de rivier waren gekomen. Ja klopt, dat is een Flashback. We hebben dan wel afscheid genomen van Mozes op Goede Vrijdag, maar zomaar weg is hij natuurlijk nooit. We gaan verder, en kijken terug op alle verhalen die bij Mozes horen.

          

               

                                        Illustratie: Hugo de Ruiter

Neem je herinneringen maar mee naar de Meespeelviering van 6 mei! Ik wou al zeggen groetjes en dag en tot dan! Maar nu heeft de Kerkenraad bedacht dat we veel verder vooruit kunnen denken en doen dan n maand. Twee maanden moet ook kunnen zeggen ze. Pas maar op straks worden het er meer, of een jaar, of jaren….

Meespeelviering  6 mei 2018

 

Dus dit stukje wordt langer want let op: 3 JUNI OVERVLIEGEN

Precies! Noteer het waar je maar kan en zorg dat je erbij bent! Welke van deze drie mensenkinderen vliegt over denk jij? Wie van hen is straks 12 jaar? Inderdaad: Floris de Ruiter! Als jonge kleuter was hij al in de Meespeelvieringen aanwezig. De laatste tijd speelt hij regelmatig een rol, zoals onlangs de jonge Mozes. Naar welke school zal hij nu gaan? En zou hij al weten wat hij later wil worden? We gaan het hem allemaal vragen en zullen een mooi feest voor hem organiseren. Kom erbij en vlieg maar mee.

Napaselijke groetjes van de Liturgiegroep Meespeelviering

Meespeelviering  3 juni 2018

Paascyclus 29, 30, 31 maart en 1 april 2018  

Op weg naar Pasen met Mozes en Natalie da Costa

Twee Meespeelvieringen zijn we al bezig met Mozes. We hebben zijn familie leren kennen, zjn, en het Egyptische volk.  In de paascyclus staat Mozes ook centraal. Op Witte Donderdag zullen wij de maaltijd vieren zoals die werd gehouden voor de uittocht van het Joodse volk. Op Goede Vrijdag wordt duidelijk dat Mozes het beloofde land niet gaat zien.  

 

wpe1.jpg (32878 bytes)

 

Op Stille Zaterdag is het eerst nog donker en stil. Tenslotte wordt het ook weer licht.

Op dat moment wordt er gejubeld op het hoogste Heuvelpunt, de Paasjubel. En dan is het Pasen en vieren we met elkaar de opstanding, een nieuw begin. Om 9.30 uur is iedereen welkom en staat er een heerlijk Paasontbijt klaar. Cantorij, pianist en meer muzikale verrassingen begeleiden deze viering. De Bloemengroep heeft een passende creatie gemaakt En wat betekenen deze draden en kralen aan een stok?

We gaan het samen beleven.

en enkele foto's ....

IMG_1030.JPG (219963 bytes) IMG_1036.JPG (303019 bytes)

 IMG_1110.JPG (282810 bytes) IMG_1058.JPG (271741 bytes) 

IMG_1105.JPG (253771 bytes) IMG_1101.JPG (326075 bytes)

IMG_1115.JPG (1032518 bytes) IMG_1117.JPG (1104381 bytes) 

IMG_1126.jpg (91170 bytes)  IMG_1113.JPG (284015 bytes)

    

 

Meespeelviering 4 maart 2018: Op weg naar Pasen met Mozes 

Exodus 2 : 11- 16 - Mozes, een Egyptische prins

Wat is het goed afgelopen met Mozes in dat rieten mandje! Hij was toch bijna verdronken. Nee, dat had zijn zus Mirjam vast niet laten gebeuren, alhoewel, wat kon ze doen? Wat een geluk dat de prinses,  Thermutti heet ze, vol ontferming dit kind wil redden. En Mozes’ eigen moeder, Jochebed, mag hem voorlopig voeden. Geweldig h.

Toch staat er boven dit stukje: Mozes, een Egyptische prins. Hoe gaat het verhaal dan verder. Hij vergeet zijn eigen volk toch niet? En in het Egyptische paleis: weten ze daar wel wie hij is? Weet hij dat zelf wel? En hoe kan het Pasen worden met dit verhaal?

De Cantorij oefent al flink op ‘Go down Moses’ en ‘O Happy Day’. Eindigt het wel zo vrolijk? Is er wel wat te vieren? Nou laten we niet op alles vooruit lopen. Pasen wordt het vanzelf. Eerst maar eens zien hoe Mozes opgroeit. Nu nog een baby en straks kleuter, tiener en man.

Denk je ook allemaal aan het inleveren van de druppel voor de doopslinger van Anna?! Zij wordt op de Palmpasen zondag gedoopt en rekent vast op onze druppelwensen. Druppels verkrijgbaar en inleveren bij Marjo. Tot zondag!

Meespeelviering  4 maart 2018

 

Meespeelviering 4 februari 2018  Op weg naar Pasen met Mozes en Natalie da Costa: Exodus 1 en 2 – Ik heb hem uit het water gered

 

Toen wij afgelopen december een eerste contact met ds. Natalie da Costa hadden reageerde zij met de woorden: “Pasen? Het is nog niet eens Kerst!” Al gauw begreep zij dat je, om Meespeelvieringen en een Paascyclus te organiseren niet vroeg genoeg kan beginnen. En voor we het weten is het Pasen. Inmiddels is de samenwerking met Natalie in volle gang. Zo heeft zij ook meegedacht over de eerstvolgende meespeelviering waarin Mozes een soort tweede geboorte, uit het water, beleeft. Deze lijn werken wij verder uit naar Pasen.

We beginnen bij baby Mozes. Net 3 maanden oud en hoor hem eens blren. Alsof ie het koud heeft, en honger en dorst. Durf jij te kijken waar dat geluid vandaan komt? Zus Mirjam maakt zich zorgen. En waar is de moeder van Mozes? En zijn broer, en zijn vader? We zullen de hele familie leren kennen.  

Meespeelviering  4 februari 2018

 

Meespeelviering 3 december 2017 – 1e Advent - Esther 7 en 8Donker en Licht

Illustratie: Hugo de Ruiter                                                            

 
   

Een eerste kaars wordt aangestoken. In al het donker wordt het licht. Niet voor iedereen misschien. Voor Haman kon het wel eens heel slecht aflopen allemaal. Zijn vrouw Zeres, heeft ook al door, dat haar man tegen Mordechai niet op zal kunnen.

Voor Esther en haar volk loopt dit verhaal misschien wel goed af. Zij mogen zelfs een nieuwe wet voorschrijven. Waarom zou je dan nog wraak nemen? Genoeg om over na te denken met elkaar.

Waar wij benieuwd naar zijn: als jij het voor het zeggen had en je mocht een nieuwe wet schrijven, wat zou daar dan in staan?

Heb je na het gedenken ook zo’n mooi bloemetje meegenomen? Wat waren er veel h, genoeg voor iedereen. En met een lichtje erbij voelde dat heel rijk. Misschien is dat iets om in een nieuwe wet te schrijven: zorg voor bloemen en licht, om kleur te geven aan wat ertoe doet en dat te delen met elkaar.

Meespeelviering  3 december 2017

 

Meespeelviering 5 November 2017 - Gedenken -Esther 6 - Wie wordt  geerd ?

Nou nou, wat kregen we een dreigende brief bezorgd de laatste keer. En waar zijn we veilig? Zo’n wet van Meden en Perzen geldt overal waar je komt. Zelfs Mordechai is in zak en as.

En Esther, wat doet zij? Etentjes organiseren voor de koning en die gemene Haman. Wat is ze van plan? Vandaag is het paleis in rep en roer omdat de koning niet kan slapen. Nou dan kunnen alle dienaren hun nachtrust ook wel vergeten. Hoe krijgen ze de koning weer in slaap? Weet jij wat zou kunnen helpen?

Als het weer rustig wordt in het paleis, in de stadspoort en in de stad Susan, gaan wij gedenken. We staan stil bij wie we missen, wat we verloren en waar we naar verlangen.

Daar branden we een kaars voor en zeggen woorden of zijn stil. 

Afbeeldingsresultaat voor afbeelding brandende kaarsen bij gedenkenEn natuurlijk kun je weer een lichtje mee naar huis nemen, voor jezelf of om aan iemand te geven. Marjo is alweer een geweldig inspirerend lichtje aan het maken.

Zoals we ook iedere maand zo’n prachtig boeketje meenemen, om te geven aan iemand en

 

 

 

  Meespeelviering  5 november 2017

 

MEESPEELVIERING 1 OKTOBER 2017 – ALARM! – ESTHER 4 EN 5

 

 

Wat hebben we een mooie start met elkaar gemaakt. Er is met overgave geoefend in buigen, en dat had een geweldig effect! Haman was tevreden over ons. En alles zou pais en vree zijn als Mordechai nou maar had meegedaan aan die beweging. Hadden we hem maar kunnen overhalen om kalmpjes mee te buigen. Wij konden het toch ook, oud en jong, allemaal deden we mee. En waar we al bang voor waren: Haman pikt het niet, hij is diep beledigd dat er n man is die niet voor hem buigt. Razend maakt hem dat en hij zint op wraak. Dat belooft weinig goeds. Nu hij zo’n hoge positie heeft gekregen van de koning kan hij zomaar nieuwe wetten verzinnen. Wij houden ons hart vast.

Maar wacht eens even, we hebben Esther nog, zij is toch koningin, dan heb je toch ook wel wat te zeggen? Nou ja, Vasti werd zomaar ontslagen, al zei Floris dat je je vrouw niet kunt ontslaan, maar hoe dan ook, zij stond zomaar op straat.

Dus Esther zal heel strategisch te werk moeten gaan. Laten we maar goed met haar meedenken, wie weet helpt dat.

  Meespeelviering  2 oktober 2017

 

MEESPEELVIERING 3 september Een Nieuwe start ESTER 3

    

Waar heeft jullie veertje je heen gebracht deze zomer?  Fijn dat we nu weer naar de Heuvel vliegen om het nieuwe seizoen met elkaar te beginnen.

Zijn koning Ahasveros en koningin Esther nog zo vrolijk als op de foto hierboven en heffen ze het glas weer met ons?

Ach, jammer, we lezen dat oom Mordechai moeilijk doet, h jakkes moet dat nou, we waren net zo lekker aan het feest vieren en dat zou voor de Startzondag ook leuk zijn toch. En als Haman nu wat soepel zou reageren, maar nee dat lijkt hij niet van plan.

Je zult wel merken wat er aan de hand is. “Ik ben een Jood en buig voor geen mens” zegt Mordechai. Nou dat hoeft toch ook niet zul je zeggen, tja dat wordt toch zomaar heel ingewikkeld. Wij raden jullie daarom ook met klem aan om wel te buigen voor Haman. Hij heeft een heel hoge positie van de koning gekregen en kan zomaar beslissen wat er met je gebeurt. Dus als hij langskomt buigen hoor, zoveel moeite is dat toch niet.

Als we nou gewoon een beetje meewerken allemaal komt het heus wel goed met ons, ok? Dus maak je geen zorgen, gewoon komen en meedoen!

Meespeelviering  3 september 2017

 

FEEST 6 mei 2017 14.00 uur Meespeelviering 30 jaar!

 

Aan alle (ooit) Heuvelaars,

We nodigen jullie hartelijk uit om 30 jaar meespeelviering met ons te vieren op 6 mei aanstaande.

Alles krijgt nog vorm en daarover volgt meer informatie. Voor nu hopen we dat je deze datum kunt vastleggen in de agenda en is onze vraag:

Wil je een stukje schrijven, tekenen… over een herinnering die bij jou boven komt als het gaat over de kinderdienst, mensenkinddienst, meespeelviering.

Wat heb je meegemaakt, en mee vorm gegeven als commissielid, theoloog, overvlieger, illustrator, bloemenvrouw, muzikant, zanger, technicus, fotograaf, ouderling, heuvelaar…  en wat vind je waardevol om daarvan door te geven en eventueel op te laten nemen in ons herinneringsboekje.

Je kunt je herinnering n aanmelding voor deze middag sturen naar t@thetraining.nl of/en overhandigen aan Hannie, Marjo of Teeja. Alvast veel dank en graag tot ziens op 6 mei!

Hartelijke groet namens de commissie,

Teeja  

Meespeelviering 7 mei 2017 - OVERVLIEGEN - Esther 2: 18-23 

 04028027.JPG (753462 bytes)    04028037.JPG (553748 bytes)

Zondag 7 mei vliegen we over, allemaal! Als veertjes in de wind kiezen we onze richtingen. Hoe zal het verhaal van Esther verder gaan? Dat hangt natuurlijk ook af van de voorbereiding op zaterdag 6 mei. Hebben jullie de uitnodiging hiervoor gelezen? Komen hoor, dan kun je je eens flink bemoeien met het uitbeelden en vormgeven van dit verhaal.

Dus ja, wij weten het ook niet precies. Zou er een groot feest komen zoals in vers 18 staat? En dat we daarvoor dan allemaal vrij krijgen. We kunnen vast die geweldige poort weer gebruiken die Marjo heeft gemaakt. En Hannah in de gastrol als Esther, zou ze dat nog eens willen doen, of staan er andere meisjes te trappelen om in dat prachtige brokaatje van mevrouw Maats te stappen. Esther is dus koningin geworden en hoe zal het met haar gaan? Kan ze het volhouden, om niet te vergeten wie ze is, en waar ze vandaan komt, en het daar dan met niemand over te hebben? Wat heeft ze ns te zeggen?

Tot zondag, of zaterdag, of allebei!

We zien elkaar heel graag!

Groetjes van de Meespeelgroep  

Jubileum feest 6 mei 2017

 

Ester 2 : 1 – 18: Ester wordt koningin 

03057034.jpg (745275 bytes)

Wie zien we daar nu toch in die armoedige kleren rondscharrelen, dat meen je niet is dat koningin Wasti? O, dat is waar ook, ze is ontslagen als koningin. Ja dat kan zomaar gebeuren bij Koning Ahasveros. Zo ben je koningin en zo loop je te bedelen om een broodkorstje. En nu wordt Ester koningin? Wie is zij, waar komt ze vandaan? Dat staat allemaal in het boek Ester. Je moet maar eens zien of je de boekrol kunt lezen die we van mevrouw Maats mogen lenen, van rechts naar links lees je die, en in het Hebreeuws. 

Zal het met Ester net zo gaan als met Wasti? Haar oom Mordekai adviseert haar om voorlopig niets te zeggen over zichzelf, nou dan worden wij ook niet veel wijzer. Wat is haar geheim? Het kon nog wel eens spannend worden dit verhaal.

Wij zijn erg benieuwd, jullie?

Leuk elkaar weer te zien!

Meespeelviering  2 april 2017 (Ester 2)

Meespeelviering 5 maart 2017: Ester 1  

02055028.JPG (359701 bytes)

Wat was het een feest in Ninev, wat waren we blij dat we gespaard werden. We maakten van onze gescheurde rouwkleden slingers en hebben tenslotte zelfs Jona versierd. En hem natuurlijk hartelijk bedankt want zonder hem waren we nooit gered. Eerst gunde hij het ons niet echt maar later raakten wij toch verbonden met hem en hij met ons of ie wilde of niet. Van het feest in Ninev belanden we op het feest in de paleizen van koning Ahasveros en koningin Wasti. Wat heeft dat met Ester te maken zul je zeggen. Tja dat weten wij ook nog niet precies, het bijbelboek is naar haar genoemd maar in Ester 1 komt ze helemaal niet voor. We zullen haar vanzelf wel leren kennen. De koning en de koningin vieren een enorm groot en langdurig feest, alsof er aan het carnaval geen einde komt. Nu vieren ze dat niet met elkaar maar ieder apart: de koning met de mannen en de koningin met de vrouwen. En natuurlijk is iedereen in de mooiste feestkleding gekleed. Dus haal je zondagse kleren uit de kast en kleed je prachtig feestelijk aan. Als man of als vrouw dat maakt niet uit.

Meespeelviering  5 maart 2017 (Ester)

 

Meespeelviering 5 februari 2017: Jona 4

Lieve mensenkinderen,  

Bij de foto die je hier ziet denk ik vol heimwee aan Henk Beukema van wie wij afscheid namen op 3 januari. Net voor het nieuwe jaar overleed hij. Hij spoorde mij altijd aan om  illustraties bij deze stukjes te plaatsen en gaandeweg leerde ik dat te doen. En elke maand vroeg hij me vriendelijk om een stukje te schrijven, want anders kwamen wij niet in het Heuvelnieuws terecht. Natuurlijk ken ik de deadline voor ons (digitale) blad, maar wie maakt mij hier nu extra op attent? We missen Henk met zijn zo eigen manier om contact te maken.

Jona zou daar zomaar kwaad om kunnen worden. Om zijn pijn en verdriet te verbergen? We hebben natuurlijk weer flink vergaderd over het laatste hoofdstuk uit het Jonaverhaal. Het eind is nogal open. Hoe gaat het nu precies met Jona, hij is boos en God probeert hem over te halen iets milder naar de wereld te kijken. En dan… houdt het verhaal zomaar op.

Dus dachten wij: misschien hebben jullie een idee over wat Jona’s reactie kan zijn na God’s laatste tekst. Hierbij de vraag: lees Jona 4 en bedenk een eind aan dit verhaal.  

En als je denkt: ik heb wel wat beters te doen of heb hier geen zin in… een andere vraag:  waar zijn wij op deze foto? Je kunt het weten want we hadden het aangekondigd. Of je nu wel of niet Jona hebt gelezen en onze vragen kunt beantwoorden… je bent van harte welkom in de eerste meespeelviering in 2017!

Tot dan!

Meespeelviering  5 februari 2017 (Jona vervolg)

Meespeelviering 4 december 2016 - 2e Advent - 

Jona 3 t/m Jona 4 : 1

Lieve mensenkinderen,

Wat was het ontroerend om weer zoveel met elkaar te gedenken. En dank jullie wel dat je zo behoedzaam omging met die akelig moeilijke drijvende lichtjes, die als je niet uitkeek zomaar zonken en uitdoofden. Of te heet werden aan je hand. Nou dat het gloeiend heet was kon je goed zien toen aan het eind al onze lichtjes aan elkaar vast smolten, wat een mooi en bemoedigend beeld voor ons als Heuvelaars.

DSCF7566.JPG (860130 bytes)

Jona had het, net als wij, ook niet makkelijk, hij moest maar afwachten, drie dagen en drie nachten in de buik van een vis. God bedankte de vis hartelijk en zei dat ie Jona nu wel mocht uitspugen. H h, de vis was ook opgelucht. En Jona zat onder het zeewier. Kon hij de opdracht nu wel horen die hij kreeg? Hij ging wel op weg geloof ik toen ie het zeewier een beetje van zich had afgeschud. Heb jij enig idee wat Jona nu precies gaat doen?

En zal dit verhaal helpen in onze hoop en verlangen naar kerst?

Meespeelviering  4 december 2016 (Jona 2e advent)

DSCF7576.JPG (561683 bytes)

 

Meespeelviering 6 november 2016GEDENKEN- 

Jona 2 : 2 t/m Jona 3 : 2  

 

Nou, daar ging Jona, hij werd overboord gesmeten in die woeste zee. Ja we waren het er allemaal over eens: loslaten die man, anders gaan we er allemaal aan. Akelig was het om zo met een gast aan boord om te moeten gaan. Maar het hielp wel, de zee was op slag weer rustig, prachtige muziek klonk er vanaf het orgel.  Als je goed keek leek het net alsof Jona in de buik van een vis verdween. Zou dat kunnen? En hoe gaat het met die vis? En met Jona? 
Het is weer november en dan staan we extra stil bij wie we moesten laten gaan, wat we verloren, kwijt raakten, waar we afscheid van namen om wat voor reden dan ook.We branden lichtjes op het water om iedereen te gedenken die veel voor ons betekent en voor alles wat ons raakt, beweegt en verder doet gaan. Wie weet helpt het verhaal van Jona ons hierbij. Zou hij nog tevoorschijn komen uit die vis? Onder het zeewier en smurrie, zou hij worden uitgespuugd door de vis?Hoe kan hij dan verder gaan? En wij?
We zien jullie graag om onze verhalen met elkaar te delen!  

Meespeelviering  6 november 2016 (Gedenken)

 

Inspiratie weekend Terschelling 30/10/2016

Meespeelviering 2 oktober 2016 

Jona 1 : 4 t/m Jona 2 : 1  

Welke God helpt?

Heb je gezien dat Jona aan boord ging van een schip dat naar Tarsis vaart? Een heel andere kant op dan Ninev waar hij toch heen moest. Waar is hij toch voor op de vlucht? We kunnen het hem nu niet vragen want hij ligt heerlijk te slapen onderin het schip. De zee is zeker kalm en rustig, goed weer om te varen. Zal het zo blijven? Stel nou dat er storm komt en het wordt gevaarlijk, welke god roep je dan aan als je matroos bent op dit schip. Niet iedereen kent de god van Jona. En die wil misschien ook niet helpen nu Jona zijn opdracht niet uitvoert. Nou misschien valt het allemaal mee en hoeven we Jona helemaal niet wakker te maken.

09042037.JPG (151578 bytes) 09042040.JPG (139219 bytes)

Dan laten we hem lekker liggen, net zoals ons jongste mensenkind.   

Alle mensenkinderen, oude en jonge, en vooral matrozen, zijn van harte welkom!

Meespeelviering  2 oktober 2016 (Jona)

Meespeelviering 4 september 2016 

Jona 1  

Elkaar leren kennen   

Wat leuk dat jullie allemaal weer komen na de zomervakantie. Hoe gaat het met jullie? Wat heb je allemaal meegemaakt de afgelopen maanden. Daar zijn we nogal nieuwsgierig naar. Wie is bijvoorbeeld naar een nieuwe school gegaan, of naar een andere klas? Wie is verhuisd? Wie heeft een broertje, zusje, dochter, zoon of kleinkind gekregen? Wie is voor het eerst (weer) hier? Wie heeft nieuwe kleren? Wie heeft nieuwe buren? En….wie is een profeet? Sta eens op dan. Wat doe je eigenlijk precies als profeet?We maken graag nader kennis met elkaar en met de profeet Jona. Hee wat heeft die duif daar mee te maken? 

 

Dank Justus, Hugo en Floris voor jullie prachtige tekeningen, die ook weer in de liturgie komen. Als je dat ook wilt, geef je dan op bij Marjo, zij verzamelt alle tekenaars.        

Tot gauw ziens allemaal!          

Meespeelviering  4 september 2016 (elkaar weer zien)

 

Meespeelviering 5 juni 2016 

Openbaringen 21

Alles wordt nieuw – We vliegen over

Heb jij de zakdoek nog die je van de engel kreeg? Sommige vonden we na afloop terug, onder een stoel, op het grind, tussen de bomen….. Iemand zei me dat haar zakdoek alle tranen had gedroogd en dat ie dus niet meer nodig was. En dat is precies wat er beloofd wordt in dit verhaal. Vroeg of laat zijn zakdoeken niet meer nodig en kun je ze laten waaien of… er misschien een slinger van maken of een vrolijke muts. Alle ideen zijn welkom! Als je overvliegt verandert alles. En om dat vol vertrouwen aan te gaan, vieren we feest. Om te vieren dat alles nieuw wordt en om elkaar te vertellen dat de hemel op aarde kan zijn. We denken aan alle jongeren die overvliegen naar een nieuwe school, en een nieuwe fase in hun leven. In de Vluchtheuvelgemeente geldt dat voor Tjalling. Voor hem hebben we met elkaar al mooie wensen getekend en geschreven. Allemaal vliegen we over naar de zomer, naar nieuwe verhalen en beloften.

 

Vier het mee! 

Meespeelviering  5 juni 2016 (overvliegen)

 

Meespeelviering 1 mei 2016

Openbaringen 13, 14, 15, 16, 17, 18 19, 20 en gelukkig!: Openbaringen 21 : 1 – 5

De nieuwe hemel en de nieuwe aarde

 

wpe1.jpg (168597 bytes)   

Henk, redacteur van ons Vluchtheuvelblad, leerde me ooit om illustraties bij deze stukjes te gebruiken. Hij kon precies uitleggen hoe je die op internet kunt vinden. Vandaag zocht ik een witte zakdoek. Want die hebben we nodig in het, bijna laatste, verhaal van de Openbaringen van Johannes. Dat zul je vanzelf begrijpen. De hoofdstukken die we je vragen te lezen, zijn er wel erg veel deze keer. Leuker is het misschien om het verhaal te lezen over deze lieve vrouw van Warfhuizen. Zij draagt de witte zakdoek die ik zocht. Wat zijn Hannie, Marjo en ik blij met hoofdstuk 21 van Openbaringen. Er leek geen einde te komen aan rampen, ruzie en ellende. Weet je nog hoe die draak werd verzwolgen, door het water dat hij zelf spuugde, naar de vrouw met vleugels van een adelaar (goed was zij h?!) Nou dat was van korte duur. En van onze jongste draakspelers wist mij te vertellen: “ze denken dat ik ben verslagen, maar ik sliep alleen maar even”. Hij had het akelig goed begrepen. Laat hem maar even geen draak meer zijn besloten wij. Kunnen we al die drakenhoofdstukken niet samenvatten, en dan onze tranen drogen, vroegen wij ons af. Hoe kunnen we anders ooit, in de overvliegdienst op 5 juni, lichtzinnige visioenen meegeven, aan wie overvliegt. We gaan het gewoon doen: even nog, onze blik richten, op draken, en scherpe tongen als zwaarden. Verdrietig zijn, en dan: dan laten we onze tranen drogen! Zouden er daarvoor wel genoeg zakdoeken zijn?

Meespeelviering  1 mei 2016 (tranen)

 

Meespeelviering 3 april 2016  

Openbaring 12 vervolg: de vrouw en de draak

Toen de zevende trompet had geklonken verscheen de ark van het verbond. Oudsten en engelen stonden er vol ontzag omheen. Romke speelde, mooi gekozen: ‘I do’nt know how to love him’. Bij de koffie zei een mensenkind: “dat beeld van die ark maakt voor mij de viering al compleet, dan hoeft er verder niet veel te gebeuren”. We zullen een foto daarvan binnenkort wel op de Heuvelsite zien. Het kind van de vrouw is gelukkig in veiligheid gebracht voor de draak het kon verslinden. Hoe gaat het met de vrouw? Zal de draak haar in de woestijn nog achtervolgen? Tijd om de engelen in te schakelen. Michal is daar wel goed in. Die heeft tenminste een zwaard. Een engel met een zwaard, kan dat wel? Past dat wel bij een engel? Misschien wel leuk om een keer te spelen zo’n engel, of ben je liever weer draak? 

wpe3.jpg (333976 bytes)

Engel, draak of oudste: allemaal van harte welkom!!

Meespeelviering  3 april 2016 (vrouw en draak vervolg)

 

Meespeelviering 6 maart 2016

Openbaringen 11 : 15 t/m 19 - De zevende trompet, Openbaringen 12 – De vrouw en de draak         

02076019.JPG (589085 bytes) 02076026.JPG (395756 bytes)

Het zevende zegel is verbroken. De hele boekrol ging open, alle openbaringen van Johannes kwamen nog eens tevoorschijn. En de engel die op de zee en op het land staat, liet die Johannes nu echt een boekje opeten? Zoet smaakte het, maar de woorden waren bitter in zijn maag, hij was er gewoon ziek van.

Gelukkig bevielen de woorden die wij elkaar gaven wel goed. En nu, wat kan er nog gebeuren? Zes trompetten hebben geklonken, zou die zevende nog komen? En wat zou er dan te zien zijn? Staat er nou toch weer iets over een draak in het verhaal?

Dat lijkt me eerlijk gezegd best griezelig. Kunnen we dat niet overslaan en een extra wijsje vragen aan de trompettist?

We overleggen nog wel even en hopen maar dat het voor iedereen veilig blijft, zodat je gewoon durft te komen.

Meespeelviering  6 maart 2016 (vrouw en draak)

 

Meespeelviering 7 februari 2016 Openbaringen 8, 9 en 10 – Het zevende zegel en de zeven engelen 


Nou dat vraagt wel geduld van ons om te weten wat er onder het zevende zegel schuilgaat. Of hebben jullie al gauw verder gelezen? Of dacht je juist: ik hoef de rest niet te weten, zo leuk is het helemaal niet, dat visioen van Johannes. We horen graag waar het volgens jullie over gaat want het is wel heel fantastisch wat er allemaal gebeurt, onbegrijpelijk of valt dat mee? Wij zijn hierover al weer flink aan het vergaderen en dachten, we gaan gewoon verder waar we waren. Jullie waren allemaal engel, jong en oud, prachtig en troostend was dat. En dat hebben we precies nodig om het visioen van Johannes aan te kunnen. Gelukkig hebben we de engelentooien goed bewaard, en als we die weer opzetten kunnen we dat zevende zegel vast wel aan. We zien jullie allemaal graag weer in dit nieuwe jaar om alle verhalen met elkaar te kunnen delen! 

Meespeelviering  7 februari 2016 (7e Zegel)

Openbaringen 5 : 6-14, 6 en 7 – De eerste zes zegels  

      

Wat een prachtige boekrol zag Johannes en wat was hij verdrietig toen hij bedacht dat er niemand is die de zegels kan verbreken en dat we dus nooit zullen weten wat daaronder is verborgen.  Gelukkig was er toen een oudste die zei: Droog je tranen Johannes, de leeuw, de wortel van David heeft overwonnen: Hij mag het boek openen en de zeven zegels verbreken.   

Wat een opluchting. Wat zou er tevoorschijn komen als de zegels open gaan? Beleef het maar mee. Heb je ook een lichtje meegenomen de vorige keer en kun je lezen wat onder het zegel staat?

Meespeelviering  6 december 2015 (Zegels)

 

Meespeelviering 1 november 2015 Openbaringen 4 en 5 : 1 – 6

De verzegelde boekrol en het lam

Heerlijk dat we post kregen van Johannes. We missen hem en het troost ons dat we zo’n bijzonder aandenken van hem kregen. Zelfs al zullen we hem nooit meer zien: door die mooie schelp, een witte steen, een ster, een levensboom….bewaren we zijn boodschap diep in ons hart. Zo gaat het ook met de geliefden die wij verloren. Hun geschiedenis nemen wij mee, hun leven gaf betekenis aan het onze en andersom. Wij gaan verder, een toekomst tegemoet die we niet kennen. En alles is al gedroomd door Johannes en staat getekend en opgeschreven in een boek, verzegeld met zeven zegels. Kunnen, durven we dat boek open te maken en de zegels te verbreken? We nodigen iedereen van harte uit om te gedenken wie en wat je verloor, kwijtraakte, waarover je droomt en naar verlangt. Hiervoor kun je een licht aansteken en als je wilt, je gedachten hierbij verwoorden. Je kunt ook vragen of iemand anders dit voor je wil doen.

En als je alleen maar wilt gedenken door er te zijn, zonder woorden, is dat ook genoeg. We kijken terug en vooruit, van wie en wat we afscheid namen, en naar wat we levend willen houden.  

Meespeelviering  1 november 2015 (Gedenken)

 

Meespeelviering 4 oktober 2015  Post naar de zeven gemeenten, Openbaringen 2 en 3

Hoe gaat het in de zeven gemeenten? Mooi h die schelpen met hun diertjes, de vissen en de vogels. Het went al wat op Patmos. De schipper heeft de post mee genomen en nu maar wachten op nieuws uit de gemeenten aan de overkant. Hoe zou het toch met ze gaan daar? Hopelijk kan de boot gauw weer naar het eiland varen en, het liefst goed, nieuws meebrengen. Zal het visioen van Johannes de mensen moed geven om vol te houden? Willen jullie witte steentjes en grote schelpen meenemen? Johannes is al weer van alles van plan daarmee, precies begrijpen doen wij het nog niet, maar dat komt vanzelf. Dus neem ze maar mee: witten stenen en grote schelpen!

wpe1.jpg (138676 bytes)

Meespeelviering  4 oktober 2015 (post naar de 7 gemeenten)

 

Startzondag 6 september 2015 – Bemoedig elkaar, Openbaringen 1

Op het eiland Patmos zitten we met z’n allen. Ver van andere gemeenten. Niets te beleven, beetje strandjutten, hopen iets te vinden dat we kunnen gebruiken. Nee dit is geen vakantie hoor, die is voorlopig voorbij. Kwam er maar eens iemand van de overkant met nieuws uit een gemeente. Zou Johannes misschien een goed idee hebben om ons vrolijker te stemmen? Ach aan de overkant zullen ze het ook niet makkelijk hebben; konden we maar eens contact hebben met elkaar. Heuvelaars, kom naar het eiland en neem je beker met vakantieverhalen mee. Wie weet kunnen we elkaar daarmee bemoedigen.

 

Meespeelviering  6 september 2015 (elkaar bemoedigen)

 

Overvliegen 7 juni 2015

In elke levensfase zijn er overvliegmomenten. Als je jong bent heel veel, als je ouder bent misschien minder. Deze keer hebben we wel een heel bijzondere overvlieger: Erica! 

wpe1.jpg (21143 bytes)

Na lange tijd, - hoe lang? Een eeuwigheid! - in Zetten gewoond te hebben vertrekt zij naar Wageningen en gaat daar lekker in de buurt van haar dochter wonen. Erica kan prachtige verhalen vertellen, dat deed ze in de meespeelvieringen vroeger al. Dat hebben we van haar geleerd kun je wel zeggen. Zou de staf van Christoforus mee gaan naar haar nieuwe plek? En wat nog meer? Wat laat zij achter, wat neemt zij mee? En wij, hoe laten wij haar gaan? Hier laten wij met Prediker het licht over schijnen en zeggen met hem: Hoe lang je ook leeft, geniet van elke dag!  We zien jullie graag op het overvliegfeest van Erica! Zegt het voort!

Voor hierna wensen we jullie allemaal een fijne vakantie! Neem je beker mee en vul die met verhalen om aan elkaar te vertellen op 6 september als het seizoen weer begint. Proost

Meespeelviering  7 juni 2015 (overvliegen erika)

 

3 MEI 2015 - Prediker 9 en 10 - Vier het leven! 

Trek je feestkleren aan en doe een lekker geurtje op…. Geniet van het leven, eet met plezier, heb lief met je hart… Grijp de kansen die je krijgt…. Dat klinkt helemaal niet gek Prediker. Maar wat doe je als een vlieg je parfum bederft? Hoe blijf je dan rustig, laat staan wijs? Voor je het weet reageer je als een dwaas en breng je geen verstandig woord meer uit. Een verstandig hart en geneeskrachtige kalmte, daar gaan we naar op zoek. En we maken in alle vrijheid een feesthoed, bevrijdingsbeker en een heerlijke geur. O ja: en een doopslinger voor Olivia! 

Kom maar in je feestkleren!

Meespeelviering  4 mei 2015 (vier het leven)

1 MAART 2015                                       

Prediker 8  - Ik kan er geen touw aan vastknopen

03017029.jpg (323297 bytes)

Wat leek dat een goede knoop in het ronde touw. We konden er allemaal aan hangen, n en al evenwicht, totdat ineens pats de knoop los floepte. Gelukkig geen gewonden, we bleven allemaal overeind. Maar waar kun je nog op rekenen? Moeten we betere knopen leren maken? Of het touw ergens anders aan vast knopen? Beter leren vasthouden, of juist loslaten? Wie is wijs? Wie wil er over vertellen of liever zwijgen?

Laten we iets moois gaan maken!

Meespeelviering  1 maart 2015 (ik kan er geen touw aan vastknopen)

Meespeelviering 1 februari 2015 

Prediker 7 - Het juiste midden

Pas op dat je niet valt! Er hoeft maar iets te gebeuren: een briesje wind, een rotopmerking, een idee dat niet klopt…zomaar ben je uit balans, soms weet je niet eens waardoor het kwam. We gaan met elkaar op zoek naar het vinden van een evenwicht, tussen: rechtvaardigheid en dwaasheid, valstrik en waarheid, huilen en lachen, rouwen en feesten, einde en begin…..en vul zelf maar verder in.

wpe1.jpg (42256 bytes) 02011029.jpg (183596 bytes)

 

Meespeelviering  7 juni 2015 (overvliegen erika)

Meespeelviering  4 mei 2015 (vier het leven)

Meespeelviering  1 maart 2015 (ik kan er geen touw aan vastknopen)

Meespeelviering  1 februari 2015 (evenwicht)

Meespeelviering  7 december 2014 (mens durf te leven)

Meespeelviering  2 november 2014 (alles heeft zijn tijd)

Meespeelviering  5 oktober 2014 (niets nieuws onder de zon)

Meespeelviering  7 september 2014 (geroepen)

Meespeelviering  4 mei 2014 (akker te koop)

Meespeelviering  6 april 2014 (zaaien)

Meespeelviering  2 maart 2014 (bloeien)

Meespeelviering  2 februari 2014 (snoeien)

Meespeelviering  1 december 2013 (annunciatie)

Meespeelviering  3 november 2013 (gedenken)

Meespeelviering  6 oktober 2013 (Land van melk en honing)

Meespeelviering  1 september 2013 (Hoe begint het?)

Meespeelviering  2 juni 2013 (overvliegen, JobVI)

Meespeelviering  5 mei 2013 (JobV)

Intrededienst Mariska van Beusichem 21 april 2013

Meespeelviering 7 april 2013 (JobIV)

Meespeelviering 3 maart 2013 (JobIII)  

Meespeelviering 3 februari 2013 (JobII)

Kerstdiensten 2012 

Meespeelviering 2 december 2012 (Job)

Meespeelviering 4 november 2012 (Gedenken)

Meespeelviering 7 oktober 2012 (De oogst)

Meespeelviering 2 september 2012 (De toren van Babel)

Meespeelviering 3 juni 2012 (Overvliegen)

Meespeelviering 6 mei 2012 (Zondvloed)

Paascyclus 2012

Meespeelviering 1 april 2012 (Palmpasen)

Meespeelviering 4 maart 2012 (Noach)

Meespeelviering 5 februari 2012 (De schepping)

Meespeelviering 4 december 2011 (Licht der wereld)

Meespeelviering 6 november 2011 (Gedenken)

Meespeelviering 2 oktober 2011 (Wie is Jezus?)

Meespeelviering 4 september 2011 (Wie is Jezus?)

Kijkje in de kerk 18 juli 15 september 2011

Afscheid Martin 26 juni 2011

Meespeelviering 5 juni 2011 (overvliegen)

Meespeelviering 1 mei 2011 (veilig weer thuis)  

Paascyclus 17-24 april 2011

Meespeelviering 3 april 2011 (wederopbouw)

Meespeelviering 6 maart 2011 (treurige berichten)

Meespeelviering 5 februari 2011 (brief aan de ballingen)

Meespeelviering 5 december 2010 (2e advent)

Meespeelviering 7 november 2010 (Gods verbond met Abram)

Meespeelviering 3 oktober 2010 (Loofhuttenfeest)

Meespeelviering 7 september 2010 (Danil en de draak)

Meespeelviering 6 juni 2010 (Overvliegen)

Meespeelviering 2 mei 2010 (Danil en Nebukadnessar)  

Paascyclus: tussen Palm en Pasen 28 maart - 4 april  2010

Meespeelviering 7 maart 2010 (Danil en God bel)

Meespeelviering 7 februari 2010 (Danil en Susanna)

Mens en Kinddienst 6 december  2009 (Jullie krijgen een nieuwe naam)

Mens en Kinddienst 1 november 2009 (Gedenken)

Mens en Kinddienst 4 oktober  2009 (Wees goed voor de dieren)

Mens en Kinddienst 6 september  2009 (Ga in vrede)

Mens en Kinddienst 7 juni  2009 (Overvliegen)

Mens en Kinddienst 3 mei 2009 (Word wakker)

Mens en Kinddienst 5 april 2009 (Hosanna, palmpasen)

Mens en Kinddienst 1 maart 2009 (Weet je het al?)

Mens en Kinddienst 1 februari 2009 (Van wie is de wijngaard?)

Mens en Kinddienst 7 december 2008 (2e advent)

Mens en Kinddienst 2 november 2008 (ga dezelfde weg terug)

Mens en Kinddienst 5 oktober 2008 (sta op en eet)

Mens en Kinddienst 7 september 2008 (startzondag)

Mens en Kinddienst 1 juni 2008 (overvliegen)

Mens en Kinddienst 4 mei 2008 (Brood uit de hemel)

Mens en Kinddienst 6 april 2008 (Salomo 3)

Stille week 2008: 16-23 maart